Simone Tempestini: ”Primul raliu este foarte important și îmi doresc să obțin locul întâi”

De trei ori campion al României, Simone Tempestini se va afla la startul Raliului Argeșului, la revenirea competiției în calendarul Campionatului Național de Raliuri ”Dunlop”. Pilotul Napoca Rally Academy nu a luat startul niciodata în raliul care pornește din Pitești și se desfășoară inclusiv pe Transfăgărășan, dar, alături de Sergiu Itu, copilotul său, promite că va ”alerga” pentru victorie și pentru spectacol.

Reporter: Salut, Simone! Chiar dacă ai deja în palmares trei titluri de campion național absolut al României, nu ai concurat niciodată în Raliul Argeșului. Ce știi despre edițiile trecute ale acestei competiții?

Simone Tempestini: Știu că este un raliu frumos, care a fost unul de tradiție în trecut. De asemenea, știu ca nu s-a mai desfășurat de mulți ani, că au existat ediții pe macadam și pe asfalt. Cunosc din trecut o parte din probele speciale pe care le vom parcurge anul acesta deoarece am avut posibilitatea de a trece pe Transfăgărășan. Ma bucur că acum avem posibilitatea să concurăm pe probele speciale de aici.

Reporter: Ce părere ai de revenirea Raliului Argeșului în calendarul Campionatului Național de Raliuri, după 9 ani de absență? Consideri că acest raliu trebuia să revină mai devreme?

Simone Tempestini: Întotdeauna este un lucrur pozitiv și benefic ca un raliu important să revină în calendar. Piteștiul și Argeșul sunt zone în care motorsportul a avut întotdeauna o vizibilitate bună, fiind unul din locurile din care cursele au pornit. Acum trebuie văzut cum se va desfășura raliul, dar cu siguranță echipa care îl organizeaza va depune eforturi ca totul să fie perfect. Este un mare plus pentru motorsport, atât pentru echipaje, cât și pentru fani, când raliurile sunt organizate și bine mediatizate.

Reporter: Cu siguranță cunoști deja detalii despre programul și formatul raliului. Ce părere ai de probele speciale, mai ales de parcurgerea Transfăgărășanului în regim de concurs?

Simone Tempestini: Chiar de câteva zile m-am interesat mai mult despre acest subiect. Știam de la început că raliul are doar 100 de kilometri, dar fiind la prima ediție este ok. Având în vedere că alte etape au mai mulți kilometri cronometrați, cred ca ar fi fost mai bine să fie un pic mai lung. Cu siguranță, din ce cunosc probele și din ce am auzit de la alții, o să fie interesant. Abia aștept să ajung la recunoașteri, să văd probele cu ochii mei și să le cunosc cu adevărat.

Reporter: Ai menționat că îți dorești un nou titlu de campion național în acest sezon. În aceste condiții, ce obiectiv ai la Raliul Argeșului 2019?

Simone Tempestini: Cred că suntem mai multe echipaje care ne dorim un titlu la finalul sezonului, iar toți pornim la fiecare raliu cu obiectivul de a termina pe primul loc. Îmi doresc un nou titlu, dar ca să câștigi campionatul ai nevoie să câștigi cursele. Prima etapă este foarte importantă și îmi doresc să obțin locul întâi.

Reporter: Cum ti se pare superspeciala propusă de organizatori la Raliul Argeșului? Crezi că fanii vor fi încântați de spectacolul oferit de echipaje?

Simone Tempestini: O superspecială atât de lungă, în care se trece de mai multe ori pe același traseu, este una frumoasă pentru public, fiind o șansă bună să facem spectacol pentru fani. Nu cunosc zona, dar am încredere că a fost gândită cu certitudine pentru spectacol.

Reporter: Cum îți propui să atragi aplauzele fanilor prezenți? Vei avea o evoluție spectaculoasă pe probele speciale?

Simone Tempestini: În primul rând, îmi doresc să fie cât mai mulți spectatori la raliu. Voi încerca să atrag aplauzele lor fiind cel mai rapid, câștigând raliul, dar și fiind cel mai spectaculos. Le mulțumesc deja în avans pentru ca urmăresc acest sport extraordinar 😉

Scroll to Top